جين آوستن
1-4 از 4
در دورهاي كه ادبيات انگلستان در طي قرن هجدهم و نوزدهم در حال دگرگوني بوده و كتابخواني از طبقهي اشراف به طبقات مردم عادي كشانده شده و رواج مييافت، از نظر ذوق و بالا بودن معيار كتابها، كمبودهايي احساس ميشد. در گذر از سنتهاي كلاسيك به احساسات رمانتيك، يك ماجراي عشقي جايگزين هزاران طرح و ماجرا در يك داستان ميشد. در اين عرصه، رماننويسان زن، برتري و درخشش بيشتري داشتند كه از آن جمله "جين آوستن" (دسامبر1775- ژوييه1817) نویسندهي انگلیسی بود که آثارش ادبیات غرب را بسیار مورد تأثیر قرار داده و شناخت او از زندگی زنان و مهارتش در گوشه و کنایهها، او را به یکی از مشهورترین رماننویسان عصر خودش تبدیل کرده است. طريقهي بهرهگيرى از سلسله حوادث ممتد و طولانى كه پس از پيمودن نشيب و فرازهاى متنوع سرانجام به پايانى دلچسب ختم ميشود، سبك تمامى نوشتههاى جين آوستن را تشكيل مىدهد.
جین آوستن در دهکده استیونتون همپشایر در شانزدهم دسامبر 1775 به دنیا آمد. او هفتمین فرزند خانوادهاي بود که پدرش كشيش و پنج برادر و یک خواهر داشت. خانواده جین در سال 1801 بعد از بازنشستگی پدر به بث نقل مکان کردند و چهار سال بعد از مرگ پدر با مادرشان به شاتاون همپشایر رفتند. جین هرگز ازدواج نکرد. او درسال 1817 زمانی که آخرین دوره بیماری خود را ميگذراند، به وینچستر رفت ولی همانجا در 18 جولای سال 1817 در سن چهل و یک سالگی درگذشت.
جین کار نویسندگی را برای سرگرمی آغاز کرد و قبل از اینکه نوشتن رمانهای جدّی را شروع کند طنز، هجو و قصههای کوتاه خنده دار مينوشت. اولین رمانهای جین: "عقل و احساس (دلباخته)"(1811)، "غرور و تعصب"(1813) و "کلیسای نورثانگر (کاترین)"بود که این رمانها را در دهه 1790 زمانی که ساکن خانه کشیشی استیونتون بود نوشت. این رمانها در شاتاون کامل شدند و در آنجا، جین "منسفیلد پارک "(1814)، "اِما "(1816) و "ترغیب"(1817) را نوشت. چهار رمان جین در زمان حیاتش کامل شدند و دو رمان "کلیسای نورثانگر(كاترين)"و "ترغیب"بعد از مرگش به چاپ رسیدند. وی قبل از مرگ در حال نوشتن رمان هفتم خود به نام "سندیتون"بود كه البته اثر ناتمام دیگری به نام"واتسونها" هم دارد.شناخت او از زندگی زنها و مهارتش در گوشه و کنایهها، او را به یکی از مشهورترین رماننویسان عصر خود تبدیل کرده است و تا دهه 1870 به عنوان یکی از شخصیتهای برجسته ادبیات انگلیس شناخته ميشود كه البته در پایان قرن نوزدهم نام وی را در بین رماننویسان بزرگ قرار دادند.